Het gezicht achter de posts

Wat leuk dat je meer over mij wilt weten. Mijn naam is Leonie Kapiteyn, al zolang ik mij kan herinneren leeft er in mij een grote liefde voor schrijven. Het duurde mij dan ook veel te lang voordat ik leerde schrijven op school en zodoende 'schreef' ik mijn eerste boek (een remake van Pluk van de Petteflat) toen ik nog een ongeletterde kleuter was. Toen ik het schrijven eenmaal onder de knie had was  ik niet meer te houden en schreef elke dag pagina's vol. Ik wilde maar één ding; schrijfster worden. Ik ben uiteindelijk wat van dat pad afgedwaald, maar de liefde voor schrijven is nooit gestopt. Het is wat ik nog altijd het liefste doe. En lezen! En wat ik lees, daar schrijf ik dan weer over. Cirkeltje rond, lekker toch.

Al op jonge leeftijd ben ik gaan reizen. Ik was nét 20 toen ik zonder plannen en mét veel bravoure naar Spanje vertrok om daar de Spaanse taal te gaan leren. Een half jaar in Valencia gestudeerd en gewoond, waar ik uiteindelijk veel meer leerde dan alleen de Spaanse taal. Vervolgens een half jaar in Brugge en Brussel gewerkt, gewoond en geproefd van het leven. Tijdje later begonnen aan het verwezenlijken van een grote droom; Australië ontdekken. Bijna twee jaar door Australië en Nieuw Zeeland gezworven, tijdje in Melbourne gewoond en uiteindelijk (bedankt mam) toch m'n weg weer terug naar Nederland gevonden. 

Eenmaal terug in Nederland een lange tijd in het Amsterdamse strafrecht gewerkt en vervolgens nog enkele jaren in de farmaceutische industrie. 

Ik woon met man en kinderen in de prachtige suburbs van Rijswijk.

En toen was daar nog één droom... Freelance schrijfster zijn en mijn brood verdienen met dát wat ik écht het allerliefste doe - schrijven. En, zie hier!