top of page

Zomervakantie lonkt na bewogen jaar

Groot Rijswijk, 15 juli 2021

Vandaag is de laatste schooldag voor de basisschoolleerlingen van kindcentrum BuitenRijck in RijswijkBuiten. Daarna begint voor hen de zomervakantie. Om het einde van een bewogen schooljaar te vieren was er gisteren traditioneel het Zomerfeest dat is gevierd met alle kinderen van Kindcentrum BuitenRijck: van de baby’s tot en met de leerlingen van groep 7.

Rijswijk - Unitleider van kindcentrum BuitenRijck Laura de Vries vertelt: “Het was een bewogen schooljaar waarbij we vanwege corona een deel van de lessen op afstand hebben moeten doen. Maar door de hulp van ouders en de inzet van ons team zijn we daar goed in geslaagd waardoor de achterstanden tot een minimum beperkt zijn gebleven.” Ondanks dat door corona veel niet door kon gaan, waren er afgelopen schooljaar ook de nodige hoogtepunten te vieren. Zo was er een heel leuke Sinterklaasviering waarbij een meester als vlogger aanwezig was om de ouders bij de aankomst te betrekken nu ze fysiek niet aanwezig mochten zijn. Ook is het kerstdiner op de valreep verzet waardoor het toch door kon gaan, kort voor de tweede lockdown. Ook een hoogtepunt was het feit dat het Jeugdjournaal aandacht besteedde aan de juf die vanuit huis online les gaf aan kinderen in het schoolgebouw. “We hebben alle kinderen zien groeien, ondanks alles wat er het afgelopen jaar is gebeurd. Daar zijn we heel dankbaar voor. Net als op het feit dat geen enkele klas in quarantaine heeft moeten gaan en we geen klassen naar huis hebben hoeven sturen vanwege onderbezetting van personeel”, aldus De Vries.

Zomerfeest Gisteren was het dus tijd voor het traditionele Zomerfeest waarbij door het gehele team van BuitenRijck spelletjes en activiteiten waren voor alle kinderen van de school en de kinderopvang. De leerlingen van groep 8 hebben vorige week na een zeer geslaagde musical al afgezwaaid. ”We hadden onder andere een (peuter)stormbaan, springkussens, waterestafette, bowlen en lasergamen op het programma staan. Ook was er een ijsboer aanwezig. Het contactmoment met de ouders dat gebruikelijk aan het eind van de dag is, kon helaas niet doorgaan. We hopen dat we dat volgend jaar kunnen goedmaken en de ouders dan weer live kunnen ontmoeten.” De vakantie duurt voor de leerlingen zo’n 6 weken en op maandag 30 augustus gaat het nieuwe schooljaar weer van start. “Onze school blijft nog altijd groeien. In het nieuwe schooljaar openen we daarom een tweede locatie aan de Van Rijnweg 7 waar de groepen 7 en 8 les krijgen. We zijn nu druk bezig om die locatie in orde te maken”, zo vertelt De Vries. “Met de NPO gelden (Nationaal Programma Onderwijs) die we van de overheid hebben ontvangen om eventuele achterstanden van leerlingen weg te werken hebben we extra leerkrachten en ondersteuning kunnen aantrekken. Daar zijn we heel blij mee. We kijken nu al uit naar het nieuwe schooljaar.”


https://www.grootrijswijk.nl/nieuws/algemeen/240737/zomervakantie-lonkt-na-bewogen-jaar

DSCF3943.jpg

Koffie drinken?

Ben jij ook op zoek naar iemand die een vlotte tekst, artikel of advertorial voor je kan schrijven? Neem dan contact met mij op. Onder het genot van een virtuele kop koffie leren we elkaar kennen en bespreken we de mogelijkheden.

"Juno Schrijft kan als tekstschrijver en verslaggever op tekstueel gebied veel voor je betekenen. Een mooi verpakte reclame? Laat mij een advertorial voor je schrijven"
 
  • Instagram
  • Black LinkedIn Icon
bottom of page