top of page

Wie kan lopen, kan ook dansen

Biltsche Courant, 24 augustus 2021

Als Catharina Spiertz 55 jaar oud is, besluit zij de opleiding tot ‘Docent Biodanza’ te volgen. Een dansvorm gericht op zelfontplooiing en het verbeteren van de levenskwaliteit door middel van dans en muziek. Jarenlang heeft Catharina Biodanza lessen gegeven. Als zij 67 is, slaat zij een andere weg in. Inmiddels biedt zij alweer een aantal jaren ‘Dansend Bewegen’ aan voor 55-plussers. Op 31 augustus gaat er weer een nieuw seizoen van start, met een nieuwe groep.


Bilthoven - Catharina vertelt: “Dansend Bewegen is gericht op hoe je je beweegt in een omgeving met mensen om je heen. Hoe beweeg je je bijvoorbeeld met mensen dichtbij je, of verspreid in een grote ruimte? Door te dansen verbeter je je kracht, flexibiliteit, coördinatie, balans en houding. Uiteindelijk zorgt dit voor meer stabiliteit en daarmee vermindert de kans op vallen. Tijdens de les laat ik mensen bewegen vanuit hun eigen kracht. Dat bedoel ik niet op een zweverige manier: de ene persoon is nu eenmaal leniger of ritmischer dan de andere. Ik meet geen pasjes aan, maar laat iedereen uit vrijheid bewegen op de muziek. De enige regels die er tijdens mijn lessen zijn is dat je prettig met elkaar omgaat en rekening houdt met elkaar. Vrijheid brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee”. Tijdens de lockdown hebben veel deelnemers de lessen erg gemist. Gelukkig kon er tussen de lockdownperiodes in wél gedanst worden. “In de WVT dansen we in een grote zaal die goed geventileerd kan worden. We kunnen daarom voldoende afstand van elkaar houden en toch blijven dansen.” Catharina is zelf inmiddels 70 en danst nog elke dag. “Het houdt me vitaal, ik kan beslist niet zonder dansen. Ik zal het altijd blijven doen, totdat het écht niet meer gaat. Bewegen is heel gezond, maar dansen geeft toch iets extra’s”. Voorlopig denkt ze nog niet aan stoppen en hoopt dat het nieuwe seizoen weer veel nieuwe mensen zich aan zullen melden om mee te komen dansen. “Wat ik zo mooi vind aan deze lessen is dat mensen soms aarzelend binnen komen, onbekend zijn met waar ze aan beginnen. Dat zijn moedige mensen, want zo’n eerst stap is niet gemakkelijk. Maar dan gaan ze dansen en komen ze los. Na een paar keer horen ze helemaal bij de groep. Daar geniet ik van. Door de muziek, de vrijheid en groepsdynamiek komt bij iedereen het danstalent naar boven. Door dansen ben je open en maak je gemakkelijker contact met elkaar. Het verjongt, houdt vitaal en mentaal doet het ook goed. Het geeft een positieve boost”. Na de les is er de mogelijkheid om een kopje koffie met elkaar te drinken voor wie dat wil. Niets hoeft. Op 31 augustus start Catharina weer met een nieuw seizoen. Elke dinsdagochtend tussen 10:00 en 11:15 uur zal de les Dansend Bewegen plaatsvinden in de WVT aan de Talinglaan in Bilthoven. Voor wie het wel eens wil proberen, is er de mogelijkheid om aan een gratis en vrijblijvende proefles deel te nemen. Iedereen boven de 55 is welkom. Aanmelden kan door te bellen met Catharina op 06-53798524 of met de WVT op 030 228 4973.


https://www.biltschecourant.nl/lokaal/politiek/704072/wie-kan-lopen-kan-ook-dansen

DSCF3943.jpg

Koffie drinken?

Ben jij ook op zoek naar iemand die een vlotte tekst, artikel of advertorial voor je kan schrijven? Neem dan contact met mij op. Onder het genot van een virtuele kop koffie leren we elkaar kennen en bespreken we de mogelijkheden.

"Juno Schrijft kan als tekstschrijver en verslaggever op tekstueel gebied veel voor je betekenen. Een mooi verpakte reclame? Laat mij een advertorial voor je schrijven"
 
  • Instagram
  • Black LinkedIn Icon
bottom of page