top of page

Wereldwinkel De Bilt viert jubileum

DE BILT In 1983 begon de Fairtrade Cadeauwinkel (Wereldwinkel De Bilt) met een kraampje met fairtrade producten voor boekhandel Bouwman aan de Hessenweg in De Bilt. Op 27 oktober 2001 opende de Fairtrade Cadeauwinkel haar échte eigen winkel aan de Hessenhof in De Bilt. Twee jaar geleden, in 2019 kwam de kans voorbij om het pand waar tot dan toe boekhandel Bouwman in had gezeten te gaan huren en die kans werd met beide handen aangegrepen. De plek waar destijds de start werd gemaakt, daar zijn ze nu weer terug. De cirkel is rond en de winkel floreert op deze fijne locatie als nooit tevoren. Deze week bestaat de Fairtrade Cadeauwinkel 20 jaar en dat wordt in de week van 30 oktober tot en met 6 november uitgebreid gevierd met muziek- en dansvoorstellingen, lezingen en bovendien dagelijks 20% korting op diverse, wisselende producten.


Door Leonie Kapiteyn

GROENTETUIN INITIATIEF Eén van de veel verkochte producten bij de Fairtrade Cadeauwinkel zijn de handgemaakte kaarsen van Swazi Candles, afkomstig uit het zuidelijke deel van Afrika. Bij de fabriek van Swazi Candles is een winkel die normaliter veel bezocht werd door toeristen. Door de coronacrisis echter zijn de toeristen verdwenen en daarmee ook de klandizie in de winkel. Noodgedwongen heeft Swazi Candles haar fabriek moeten sluiten. Inmiddels is er een kleinere fabriek bij de winkel neergezet en op het stuk land hierachter wordt nu gewerkt aan een groentetuin. De medewerkers van Swazi Candles zijn veelal HIV besmet en gezond eten is voor hen heel belangrijk. Swazi Candles hoopt met dit initiatief toch goed voor haar medewerkers te kunnen zorgen. De Fairtrade Cadeauwinkel steunt dit project en wil Swazi Candles graag een steuntje in de rug geven door een jaar lang mee te sparen voor de groentetuin. Als klanten een bijdrage willen geven, kunnen zij bijvoorbeeld een volle stempelkaart doneren waarmee normaalgesproken aanspraak kan worden gemaakt op €2,50 korting. Ook kleingeld is van harte welkom. Er zal een grote pot in de winkel staan waar de schenkingen in gedaan kunnen worden. De volledige opbrengst zal naar Swazi Candles gaan. De Fairtrade Cadeauwinkel zal zelf uiteraard ook een donatie doen.

30 OKTOBER Op zaterdag 30 oktober zal door de importeur van de kaarsen vanaf 11:00 uur meer over de achtergrond en werkwijze van Swazi Candles verteld worden. Alle Swazi Candles kaarsen zijn zaterdag 30 oktober met 20% korting verkrijgbaar. Ook is er die dag een Thaise proeverij en zal om 15:30 uur een dansvoorstelling gegeven worden.

6 NOVEMBER Op zaterdag 6 november zal vanaf 11:00 uur meer verteld worden over ‘Sjaal met verhaal’. Dit is een importeur van vilten voorwerpen uit Nepal, zoals bijvoorbeeld sjaals, tassen, vingerpoppetjes en vilten vlaggetje. Alle sjaals en tassen van Sjaal met verhaal zijn op zaterdag 6 november met 20% korting verkrijgbaar. Om 12:00 uur zal die dag een dansvoorstelling worden gegeven en in de middag rond 14:00 uur kan er in de winkel van live muziek genoten worden.

KORTINGEN Wie jarig is trakteert en daarom zijn er naast de kaarsen van Swazi Candles en de sjaals en tassen van Sjaal met verhaal volgende week nog meer artikelen met 20% korting verkrijgbaar. De 20% korting geldt op maandag 1 november voor alle kussens, op dinsdag voor alle boeken, op woensdag voor alle manden en schalen, op donderdag voor alle sieraden en tot slot op vrijdag wordt diezelfde korting gegeven op alle spellen en boeken.

GLOBAL GOALS De Fairtrade Cadeauwinkel heeft in haar logo de 17 Global Goals van de Verenigde Naties verwerkt en besteedt hier aandacht aan in de winkel. Achter in de winkel is in Lokaal 17 een tentoonstelling neergezet die door een ieder te bezoeken is. Het voornemen is om in de toekomst ook scholen uit te nodigen om hier meer over te leren.

Meer informatie over de Fairtrade Cadeauwinkel in De Bilt is te vinden op www.wereldwinkeldebilt.nl.


https://www.biltschecourant.nl/lokaal/zakelijk/764465/wereldwinkel-de-bilt-viert-jubileum
DSCF3943.jpg

Koffie drinken?

Ben jij ook op zoek naar iemand die een vlotte tekst, artikel of advertorial voor je kan schrijven? Neem dan contact met mij op. Onder het genot van een virtuele kop koffie leren we elkaar kennen en bespreken we de mogelijkheden.

"Juno Schrijft kan als tekstschrijver en verslaggever op tekstueel gebied veel voor je betekenen. Een mooi verpakte reclame? Laat mij een advertorial voor je schrijven"
 
  • Instagram
  • Black LinkedIn Icon
bottom of page