top of page

Van rugby tot ijssculpturen maken

Groot Rijswijk, 23 juni 2021

Als de overheid begin 2021 subsidies uitdeelt aan gemeenten om hun jongeren te activeren om meer in beweging te komen vanwege de lockdown, neemt de gemeente Rijswijk contact op met Haaglanden Beweegt. Aan hen wordt gevraagd om mee te denken over de besteding van het budget. Daar hoeft Haaglanden Beweegt niet lang over na te denken: zij weten er wel raad mee. Binnenkort komt het initiatief tot een einde en wordt de balans opgemaakt.

Rijswijk - Het doel van de subsidie is helder: jongeren tussen de 12 en 23 jaar activeren, het lokale aanbod kenbaar maken bij de doelgroep en hen op een positieve manier helpen in de lastige coronatijd. Al gauw ontstaat het idee ‘Expeditie Rijswijk’ waarbij Mike van der Kraan en Bibi Rebel aan het roer komen te staan. Enthousiast gaan ze aan de slag, maar waar begin je en hoe bereik je de doelgroep? Mike van der Kraan vertelt: “We hebben direct ons netwerk aangesproken, contact opgenomen met Don Bosco, de scouting en plaatselijke sportclubs. We namen ook contact op met middelbare scholen in de hoop op die manier de jongeren te bereiken en Expeditie Rijswijk kenbaar te maken. Natuurlijk plaatsten we ook posts op sociale media. Aanmelden kon via onze website www.expeditierijswijk.nl. Alle activiteiten waren voor de jongeren die zich aanmeldden altijd gratis”. De activiteiten die Bibi en Mike op touw zetten voldeden aan vijf aspecten, te weten Sport, Cultuur, Natuur, Techniek en Taal. Alles wat plaatshad moest buiten, of online zijn. “We hielden diverse sportworkshops waarbij jongeren de kans kregen eens iets nieuws te proberen en te kijken of het ze aansprak, maar ook was er een karaoke avond, openlucht bioscoop en is in samenwerking met de scouting een workshop houtbewerking gegeven. Met de chef van restaurant ‘Bijna Thuis’ boden we online kookworkshops aan waarbij de deelnemers een box met ingrediënten konden ophalen en het met online begeleiding van de chef thuis konden bereiden. Dat is goed ontvangen, ook door de ouders. We hielden een keer een workshop ijssculpturen maken alsook een Rubiks Kubus clinic, gegeven door de wereldrecordhouder. Stormbaanraces waren populair, maar ook spellen zoals Levend Stratego, Wie is de Mol en Expeditie Robinson konden op veel deelnames rekenen”. In totaal deden zo’n 1200 jongeren mee aan de activiteiten. De doelgroep die doorgaans zo moeilijk te bereiken is, lijkt met dit initiatief zeker bereikt te zijn. “Er zijn contacten gelegd, vriendschappen gesloten en ook de lokale partners zijn met de activiteiten zeer geholpen, na de voor hen financieel zware tijd”, aldus Mike. Volgende week is er een evaluatiemoment tussen de gemeente Rijswijk en Haaglanden Beweegt. Dan wordt duidelijk of het contact dat gelegd is met de jongeren in stand wordt gehouden en of er in de toekomst nog meer activiteiten voor hen plaatshebben.


https://www.grootrijswijk.nl/nieuws/algemeen/240785/van-rugby-tot-ijssculpturen-maken

DSCF3943.jpg

Koffie drinken?

Ben jij ook op zoek naar iemand die een vlotte tekst, artikel of advertorial voor je kan schrijven? Neem dan contact met mij op. Onder het genot van een virtuele kop koffie leren we elkaar kennen en bespreken we de mogelijkheden.

"Juno Schrijft kan als tekstschrijver en verslaggever op tekstueel gebied veel voor je betekenen. Een mooi verpakte reclame? Laat mij een advertorial voor je schrijven"
 
  • Instagram
  • Black LinkedIn Icon
bottom of page