top of page

Timo en Winkler eerste bij Lego Masters

Groot Rijswijk, 26 mei 2021

Op 15 mei was het eindelijk zover, de speciale kindereditie van Lego Masters werd uitgezonden op RTL4. Al in december 2020 vonden de opnames van het programma plaats waarin zes kinderduo’s Lego bouwwerken maken en strijden de eerste plek. De Rijswijkse jongens Timo (11) en Winkler (12) deden mee én wonnen de eerste prijs.
Rijswijk - Samen met duizenden andere Lego-fanaten geven Timo en Winkler zich in augustus 2020 op om mee te doen aan het RTL4 programma. Na de voorrondes belanden ze bij de zes beste teams die mogen strijden om de titel ‘Lego Master Kids’ in het gelijknamige televisieprogramma. De opnames duren in totaal vier dagen waarbij de jongens samen met hun ouders in een hotel verblijven. Tijdens die opnamedagen voeren de jongens twee opdrachten uit waarbij ze alle benodigdheden halen uit de brickroom - een kamer met 3,5 miljoen verschillende bouwsteentjes en onderdelen. Een waar walhalla voor de jongens: “zo’n kans krijg je nooit meer, om tussen zóveel Legoblokjes te staan.” De eerste opdracht die ze moeten maken is een dino in een ei. Dat gaat goed, toch zeggen ze “Die dino was niet echt ons ding”. De tweede opdracht gaat ze een stuk beter af. Met veel creativiteit en fantasie bouwen de jongens een spacevoertuig en creëren er een verhaal omheen waarin ze een oplossing voor de plastic soep (het plastic afval dat in de oceanen drijft) verwerken. De jongens maken met hun gedetailleerde bouwwerk en de gebruikte technieken grote indruk op brickmaster Jonathan die alle teams beoordeelt. Ook is hij zeer te spreken over het kleurgebruik en vindt hij dat het bouwwerk er esthetisch goed uitziet. Het levert Timo en Winkler de winst van het programma op. “Ik was echt onmeetbaar blij toen ik onze namen hoorde en we dus gewonnen hadden”, zegt Timo trots. Die blijdschap moeten de jongens nog lang verborgen houden, want tot en met de uitzending mogen ze niets zeggen. “Dat vond ik in het begin wel lastig, maar na een tijdje vergeet je het ook een soort van”, zegt Winkler. Op de dag van de uitzending worden alle klasgenootjes uitgenodigd om het programma bij Winkler thuis te komen kijken. Als presentator Ruben Nicolai dan eindelijk vertelt dat de Rijswijkers hebben gewonnen barst het gejuich los en begint het grote feest, compleet met rookmachine en kinderchampagne. Naast een grote beker (van Lego uiteraard) winnen de jongens ook een jaar lang elke maand 100 euro, te besteden aan Lego bij een bekende speelgoedwinkelketen. Tot nu toe zijn ze op straat nog niet herkend, maar als ze hun eerste tegoedbonnen in gaan leveren in de winkel verwachten ze dat dat wel anders zal zijn. “Als mensen een handtekening willen, dan wil ik die graag op legoblokjes uitdelen”, zegt Timo. Op de vraag of ze later ook brickmaster willen worden zeggen ze “Dat zou heel vet zijn.” Maar misschien nog wel liever gaan ze later iets doen met het milieu en het klimaat want die plastic soep, die zit ze nog steeds niet lekker.


https://www.grootrijswijk.nl/nieuws/algemeen/240863/timo-en-winkler-eerste-bij-lego-masters

DSCF3943.jpg

Koffie drinken?

Ben jij ook op zoek naar iemand die een vlotte tekst, artikel of advertorial voor je kan schrijven? Neem dan contact met mij op. Onder het genot van een virtuele kop koffie leren we elkaar kennen en bespreken we de mogelijkheden.

"Juno Schrijft kan als tekstschrijver en verslaggever op tekstueel gebied veel voor je betekenen. Een mooi verpakte reclame? Laat mij een advertorial voor je schrijven"
 
  • Instagram
  • Black LinkedIn Icon
bottom of page