top of page

Tijd om de bloemetjes buiten te zetten

Groot Rijswijk, 13 mei 2021

Aan het einde van de Middendorpweg staat vlak voor de bocht een lieflijke oude bungalow, omringd door nieuwbouwhuizen. Achter de bungalow staat een kleine bloemenkas, het is er altijd druk. Wie is het gezicht achter de kas en wat trekt mensen al jaren naar deze plek?


Rijswijk - Het is het huis van Rinus Dijkxhoorn (86), of ‘opa’ zoals hij doorgaans wordt genoemd. Al sinds zijn geboorte woont hij op deze plek. Toen Rinus het bedrijf in 1973 van zijn vader overnam begon hij met het kweken van eenjarige zomerbloeiers die hij aan de weg verkocht. Ideetje van zijn vrouw. Dat was in die tijd niet gebruikelijk, maar bleek al gauw een groot succes. Het bedrijf groeide door de jaren heen uit tot zo’n 8000m2 aan kassen en nagenoeg alles wat er gekweekt werd, werd aan de weg verkocht. In 2007 klopte de gemeente Rijswijk aan met het verzoek het land van de familie Dijkxhoorn te kopen om er een nieuwbouwwijk te realiseren. Dat gebeurde in goed overleg. In 2011 werd begonnen aan de sloop van de kassen. “Dat voelde als een rouwproces” zegt Rinus, maar inmiddels heeft hij er vrede mee. “Ik ben mijn tuin kwijtgeraakt, maar heb er erg aardige buren voor terug gekregen”. Hij is herstellende van een zware operatie en er wordt door de buren goed voor hem gezorgd. Hij is blij met de nieuwe buurt om hem heen. In zijn hobbykas verkoopt Rinus nog altijd zomerbloeiers. Niet voor de winst, maar omdat hij er plezier aan beleeft. Kleinzoon Roy neemt daar de honneurs nu tijdelijk waar. “Ik hou de boel levend totdat opa het weer kan”. Dagelijks komen er mensen langs met belangstelling voor opa. Jarenlang was de kas van Rinus een plek waar men graag kwam voor een plantje en een praatje. Hij was een luisterend oor voor velen en aan goede bekenden schonk hij koffie. Een goede bekende was je al gauw, als je de kas een paar keer had bezocht hoorde je erbij. De sfeer is er nog steeds gemoedelijk. “Mensen die plantjes kopen zijn altijd vrolijk. Het is gezellig publiek” zegt Rinus. Pinnen kan er niet, wel betalen met een tikkie. Of het geld kan worden overgemaakt op opa’s rekening. En dat gebeurt altijd.


Lijkt het u leuk om ook eens de kas van opa te bezoeken om plantjes te kopen? Dat kan! De kas is geopend van maart tot en met juni, 6 dagen per week (muv zondag) tussen 10:00 en 17:00 uur (maandagen vanaf 12:00 uur). U kunt hier kiezen uit een ruime selectie van zomerbloeiers, zoals geraniums, petunia’s, fuchsia’s, viooltjes en margrieten. Met de jarenlange ervaring van de familie Dijkxhoorn in zomerbloeiers bent u verzekerd van goed en persoonlijk advies en plantjes van een hoge kwaliteit.


https://www.grootrijswijk.nl/nieuws/algemeen/240890/tijd-om-de-bloemetjes-buiten-te-zetten

DSCF3943.jpg

Koffie drinken?

Ben jij ook op zoek naar iemand die een vlotte tekst, artikel of advertorial voor je kan schrijven? Neem dan contact met mij op. Onder het genot van een virtuele kop koffie leren we elkaar kennen en bespreken we de mogelijkheden.

"Juno Schrijft kan als tekstschrijver en verslaggever op tekstueel gebied veel voor je betekenen. Een mooi verpakte reclame? Laat mij een advertorial voor je schrijven"
 
  • Instagram
  • Black LinkedIn Icon
bottom of page