top of page

Tekort geldautomaten Oud-Rijswijk

Groot Rijswijk, 30 juni 2021

Contactloos betalen, pinnen voor de kleinste bedragen, betalen met je smartphone, smartwatch, of middels een tikkie. Voor veel mensen zijn dit soort financiële transacties vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld. Maar er zijn ook mensen die liever contant betalen, of door het geld fysiek in handen te hebben beter kunnen overzien hoe hun budget ervoor staat. Door het toenemende digitale betaalgedrag verdwijnen steeds meer geldautomaten uit het straatbeeld. Zo ook in het winkelgebied van Oud-Rijswijk. Waar kun je nog terecht voor verse biljetten en is deze schaarste aan geldautomaten blijvend?

Rijswijk- Tijdenlang was de geldautomaat in de Rabobank aan de Kerklaan in Oud-Rijswijk één van de weinige plekken waar je nog terecht kon voor contant geld. Sinds de coronacrisis heeft de Rabobank echter haar deuren gesloten. Tijdelijk, zo staat te lezen op de poster voor het raam. Maar, Rabobank bevestigt dat dit een permanente situatie betreft en dat deze vestiging definitief gesloten blijft. “Steeds meer klanten regelen hun bankzaken online. Het aantal bezoekers aan onze kantoren is daarom sterk teruggelopen. Ook de coronacrisis heeft hier aan bijgedragen. Zodoende is besloten een aantal vestigingen van Rabobank in de regio Den Haag te sluiten, waaronder de vestiging in Oud-Rijswijk”, aldus de Rabobank. Hoe zit het dan met de bereikbaarheid van de bank? “Daarvoor kunnen mensen terecht in Delft, Den Haag of Zoetermeer”, aldus de bank. “Rabobank ontmoet haar klanten ook graag online, via een contactpunt of bij de klanten thuis”. Met dat laatste doelt de de bank op haar Mobiele Bankservice, speciaal bedoeld voor mensen die (tijdelijk) minder mobiel zijn. Een medewerker bezoekt de klant dan desgewenst in zijn/haar eigen omgeving en biedt praktische hulp.

Geldmaat Behoort het contant geld opnemen in het winkelcentrum van Oud-Rijswijk dan nu definitief tot het verleden? Nee, gelukkig is er ook goed nieuws te melden voor de mensen die graag cash op zak hebben. Rabobank, ABN AMRO en de ING, dragen sinds 2019 stapsgewijs hun geldautomaten over aan Geldmaat. Dat lijkt ook hier het geval te zijn. “Geldmaat is voornemens om de geldautomaat aan de Kerklaan over te nemen. Omdat we de mogelijkheden voor deze locatie nog aan het onderzoeken zijn, kunnen we op dit moment nog niet aangeven of en wanneer de locatie omgezet zal worden naar een geldmaat”, aldus Geldmaat. “Voor het opnemen van contant geld kan nu de geldmaat in de Albert Heijn aan de Kerklaan 74 worden gebruikt”. De betreffende geldmaat automaten zijn te herkennen aan hun gele kleur en het lachende gezichtje in het logo. Iedereen kan er gebruik van maken, ongeacht bij welke bank je bent aangesloten. Voor de digitale betaler wellicht minder interessant, maar voor een ieder die graag contant geld in de portemonnee heeft, betekent de voorgenomen komst van de geldmaat toch een fijn vooruitzicht.


https://www.grootrijswijk.nl/nieuws/algemeen/240755/tekort-geldautomaten-oud-rijswijk

DSCF3943.jpg

Koffie drinken?

Ben jij ook op zoek naar iemand die een vlotte tekst, artikel of advertorial voor je kan schrijven? Neem dan contact met mij op. Onder het genot van een virtuele kop koffie leren we elkaar kennen en bespreken we de mogelijkheden.

"Juno Schrijft kan als tekstschrijver en verslaggever op tekstueel gebied veel voor je betekenen. Een mooi verpakte reclame? Laat mij een advertorial voor je schrijven"
 
  • Instagram
  • Black LinkedIn Icon
bottom of page