top of page

Speciale coach voor kinderrechten

Groot Rijswijk, 21 juli 2021

Op initiatief van de gemeente Rijswijk worden er vanaf het nieuwe schooljaar wederom kinderrechtenambassadeurs aangesteld om de kinderen van Rijswijk een stem te geven. Zodoende hoopt de gemeente erachter te komen hoe de Rijswijkse kinderen over bepaalde onderwerpen denken. Want grote beslissingen die de overheid neemt, hebben vaak ook grote gevolgen voor de kinderen. Denk alleen al aan corona. Mike van der Kraan is dit jaar aangesteld als de Kinderrechtencoach. Hij neemt de kinderrechtenambassadeurs onder zijn vleugels en begeleidt hen in deze belangrijke functie.

Rijswijk - Door het aanstellen van kinderrechtenambassadeurs, wordt de mening van leeftijdsgenoten doorgegeven en kunnen eventuele oplossingen, adviezen maar in elk geval hun visie worden aangedragen. De gemeente vroeg Haaglanden Beweegt om uitvoering te geven aan het initiatief. De afgelopen tijd heeft Mike van der Kraan mogelijke ambassadeurs geworven op de diverse basisscholen in Rijswijk. Van der Kraan vertelt: “We zijn op zoek naar kinderen uit groep 7 die ruim een jaar lang dit ambassadeurschap op zich willen nemen. Er hebben zich inmiddels vijftien kinderen aangemeld, dat is al een mooi aantal. We hopen uiteindelijk ongeveer twintig ambassadeurs aan te mogen stellen, dus kinderen kunnen zich nog steeds aanmelden. Dat kan door een e-mail te sturen naar m.vanderkraan@haaglandenbeweegt.nl. De kinderen moeten uiteraard wel toestemming hebben van hun ouders en buiten schooltijden beschikbaar zijn voor deze functie.” Installatie Eind september worden de kinderen die zich voor het ambassadeurschap hebben aangemeld geïnstalleerd in de raadzaal van het gemeentehuis. Vervolgens zijn zij tot en met december volgend jaar kinderrechtenambassadeur van de gemeente Rijswijk. “In de praktijk komt het erop neer dat we zo’n negen keer per jaar bij elkaar komen en ik met de kinderen en een beleidsmedewerker van de gemeente diverse onderwerpen bespreek. Onderwerpen zoals armoede, kinderrechten, verkeersveiligheid en zwerfafval komen aan de orde, maar we vragen ook welke onderwerpen de kinderrechtenambassadeurs belangrijk vinden om te bespreken. Naar aanleiding van een bepaald onderwerp worden de ambassadeurs gevraagd in hun directe omgeving te kijken naar specifieke situaties en hier een haalbaar advies over te geven. Ook mogen de kinderrechtenambassadeurs in november aanwezig zijn tijdens het vragenuur met wethouders en raadsleden en hier van zich laten horen”, aldus Van der Kraan. Het is niet voor het eerst dat dit initiatief wordt uitgevoerd. De kinderrechtenambassadeurs van afgelopen jaar hebben op 1 juli jongstleden afscheid genomen.


https://www.grootrijswijk.nl/nieuws/algemeen/240730/speciale-coach-voor-kinderrechten

DSCF3943.jpg

Koffie drinken?

Ben jij ook op zoek naar iemand die een vlotte tekst, artikel of advertorial voor je kan schrijven? Neem dan contact met mij op. Onder het genot van een virtuele kop koffie leren we elkaar kennen en bespreken we de mogelijkheden.

"Juno Schrijft kan als tekstschrijver en verslaggever op tekstueel gebied veel voor je betekenen. Een mooi verpakte reclame? Laat mij een advertorial voor je schrijven"
 
  • Instagram
  • Black LinkedIn Icon
bottom of page