top of page

Slagerij Van Schie in de Kwinkelier

“De herkomst van vlees moet goed zijn” Bilthoven - Keurslagerij Van Schie is een moderne slagerij die zich richt op een goede kwaliteit van vlees en worst. Uit de eigen worstenmakerij komen de heerlijkste worsten. Dit jaar beoordeelde een vakjury de huisgemaakte rookworsten van Van Schie met goud, maar ook de grillworsten, metworsten en het rookvlees zijn populair. “Er zijn mensen die komen van heinde en ver voor onze worsten” vertelt Charles van Schie, eigenaar van de keurslagerij. Hij nam de slagerij in 2010 over van zijn vader die deze in 1968 was begonnen. In de loop der jaren is er in de slagerij natuurlijk veel veranderd, maar de hoofdlijnen en uitgangspunten zijn de afgelopen 53 jaar altijd hetzelfde gebleven; goede kwaliteit en goede service. Door Leonie Kapiteyn

VERHUISD Sinds mei 2020 is de keurslagerij van Van Schie verhuisd van de Planetenbaan in Bilthoven naar de Kwinkelier 50, eveneens in Bilthoven. Daar is de prachtige, nieuwe en ruim opgezette slagerij te vinden tussen Hans Anders en Hoofd delicatessen. TOPKWALITEIT “Topkwaliteit is onze topprioriteit” vertelt Charles. “Waar het vlees vandaan komt is heel belangrijk voor de kwaliteit. Hoe het dier is grootgebracht, maar ook hoe het vlees vervolgens verwerkt is. Elk schakeltje in de keten is belangrijk om uiteindelijk een mooi stuk vlees op tafel te krijgen. Ook ras en voeding spelen daarbij een rol”. Al het rundvlees dat Van Schie in de winkel heeft liggen is afkomstig van een coöperatie van drie boeren uit Twente. “We weten dat het bij hen goed is. We hebben samenspraak met de boeren en goede afspraken met hen gemaakt. Zij weten wat wij graag willen en zij krijgen van ons een eerlijke prijs. Door de korte lijnen met de boeren is de communicatie altijd optimaal en weten we van beide kanten wat we aan elkaar hebben” vertelt Charles. Het varkensvlees dat Van Schie verkoopt is afkomstig van een varkenshouderij in Brabant waar veel aandacht wordt besteed aan het dierenwelzijn. Ook het kippenvlees is 100% afkomstig uit Nederland en komt eveneens van een Brabantse boer die de kippen veel ruimte geeft om te scharrelen. De kippen zijn volledig vrij van antibiotica. BROODJES Keurslagerij Van Schie staat ook bekend om de heerlijke, dagverse broodjes die er te krijgen zijn. Menig bedrijf bestelt haar lunches, desgewenst met een sapje en een stuk fruit, bij Van Schie. Op voorhand bestellen is dan handig, maar ook op de dag zelf kan nog een bestelling worden geplaatst. Wanneer er meer dan 30 broodjes worden besteld, komt Van Schie het ook nog gratis brengen. Ook in de winkel kunnen dagverse broodjes worden gehaald. Voor een ieder die trek heeft in vers gemaakt broodje met heerlijke worst, vleeswaren of salade, is bij slagerij Van Schie op de juiste plek. Ook voor de vegetariër is er volop keuze uit diverse broodjes zonder vlees. VERSE MAALTIJDEN Een dagje geen zin om te koken? Bij Van Schie kunt u terecht voor een gezonde, voedzame maaltijd. Elke dag staan er ongeveer 15 verschillende verse, huisgemaakte maaltijden voor u klaar om uit te kiezen. Gelet op de tijd van het jaar zit daar nu ook veel wild bij. Denk hierbij aan een lekkere jachtschotel, een rijk gevulde wild goulash of een romige wild paté. Maar ook zijn er verse huisgemaakte ovenschotels, stoofschotels, lasagne en andere dagelijks variërende maaltijden verkrijgbaar. KERST Voor de kerst kunnen er al bestellingen geplaatst worden. Wie gegarandeerd wil zijn van een gewenst stuk vlees voor de feestdagen doet er goed aan vooraf een bestelling te plaatsen. Dit kan door te bellen met 030-228 5094 of te mailen naar info@vanschie.keurslager.nl. Bestellen via de website kan ook, www.vanschie.keurslager.nl of kom gezellig langs in de winkel.


https://www.biltschecourant.nl/lokaal/zakelijk/772136/slagerij-van-schie-in-de-kwinkelier

DSCF3943.jpg

Koffie drinken?

Ben jij ook op zoek naar iemand die een vlotte tekst, artikel of advertorial voor je kan schrijven? Neem dan contact met mij op. Onder het genot van een virtuele kop koffie leren we elkaar kennen en bespreken we de mogelijkheden.

"Juno Schrijft kan als tekstschrijver en verslaggever op tekstueel gebied veel voor je betekenen. Een mooi verpakte reclame? Laat mij een advertorial voor je schrijven"
 
  • Instagram
  • Black LinkedIn Icon
bottom of page