top of page

Peters hart smelt van ambachtelijk ijs

Groot Rijswijk, 6 mei 2021

Samen met zijn schoonfamilie runt Peter Bron het Pool and Billiards centrum aan de Heerenstraat in Rijswijk en het filiaal in de De Hoven in Delft. Als hij op 15 maart 2020 te horen krijgt dat ze de deuren moeten sluiten in verband met de corona lockdown, is dat even slikken. Al snel ziet hij echter nieuwe kansen en grijpt deze met beide handen aan.


Rijswijk - Peter gebruikt de tijd om met zijn jonge gezin door te brengen. Als hem het verhaal ter ore komt van de zieke Jayme, een jongetje dat een duur medicijn nodig heeft om te overleven, twijfelt hij geen moment en gaat aan de slag om geld in te zamelen. In samenwerking met aardbeienkwekerij De Haak uit Hoek van Holland maakt hij jam en de opbrengst gaat naar Jayme. Er is een goede klik met de kwekers van De Haak en het idee ontstaat om ijs te gaan maken van verse aardbeien. Peter gaat vol passie aan de slag om zich te bekwamen in het ambacht van ijs maken. Er komt een kleine ijsmachine, hij volgt een opleiding aan het IJscentrum in Vlaardingen en gaat met zijn diploma op zak aan de slag bij een ambachtelijk ijsbereider om vlieguren te maken. Hij krijgt het ambacht steeds meer onder de knie en al het ijs dat hij thuis draait geeft hij weg. Dat wordt zó goed ontvangen dat de suggestie ontstaat er geld voor te vragen. Al snel is zijn bedrijf ‘De IJsbron’ geboren. “Ambachtelijk ijs voor volwassenen, gemaakt van producten dicht bij de bron. Dus aardbeien uit Hoek van Holland, zuivel uit Maasland en stroopwafels van de Rijswijkse markt”, zegt Peter. “Inmiddels heb ik een professionele ijsmachine aangeschaft om de groeiende aanvraag aan te kunnen en draai ik ambachtelijk ijs van topkwaliteit. Goed ijs kenmerkt zich door een goede smaak, het smelt niet te snel in je mond en geeft geen brainfreeze.” Het is te bestellen via www.deijsbron.nl. Er wordt gewerkt aan een bezorgservice in omgeving Rijswijk, Delft en het Westland. Er zijn inmiddels diverse verkooppunten, maar de zoektocht naar meer verkooppunten blijft. En de Pool and Billiards? Peter staat te popelen om de zaken weer te openen en zijn gasten ook daar van lekker ijs te voorzien.


Deze smaken zijn momenteel verkrijgbaar:

Heeft u ook zo’n trek gekregen? Maak dan snel een keuze uit de volgende smaken: Strawberry Cream, Stroopwafel ijs, Vanille Madagascar, Pistache Perfection, Macadamia Caramel Zeezout, Yoghurt Bosvruchten en Lemon Crema. Er zullen altijd meerdere wisselsmaken verkrijgbaar zijn en de fruitsmaken worden aangepast naar het ritme van de natuur. Kijk voor meer informatie op www.deijsbron.nl


https://www.grootrijswijk.nl/nieuws/algemeen/240903/peters-hart-smelt-van-ambachtelijk-ijs


DSCF3943.jpg

Koffie drinken?

Ben jij ook op zoek naar iemand die een vlotte tekst, artikel of advertorial voor je kan schrijven? Neem dan contact met mij op. Onder het genot van een virtuele kop koffie leren we elkaar kennen en bespreken we de mogelijkheden.

"Juno Schrijft kan als tekstschrijver en verslaggever op tekstueel gebied veel voor je betekenen. Een mooi verpakte reclame? Laat mij een advertorial voor je schrijven"
 
  • Instagram
  • Black LinkedIn Icon
bottom of page