top of page

Melania op weg naar de Mont Blanc

Groot Rijswijk, 16 juni 2021

Stichting Melania, een stichting voor en door sterke vrouwen, viert dit jaar haar honderdjarig bestaan. Om dit jubileum te vieren en geld op te halen voor het goede doel, wordt van 3 t/m 12 september de sponsor-bergwandeltocht ‘Tour du Mont Blanc’ gehouden. Het opgehaalde sponsorgeld gaat naar vrouwen in het zuiden van India, om hen te helpen een eigen naaiatelier op te zetten om zo aan uitbuiting in de textielfabrieken te kunnen ontsnappen.

Rijswijk - Ooit lag de basis voor de stichting bij de katholieke missie, tegenwoordig is Melania een zelfstandige stichting, los van religie, die zich inzet voor gendergelijkheid en het verbeteren van de economische positie van (kans-)arme vrouwen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. De focus van Melania is inmiddels verschoven van liefdadigheid naar empowerment. Voorzitter Marleen Cremers vertelt: “Ons doel is om met financiële steun de vrouwen nog meer in hun kracht te zetten, zodat ze weer een stapje verder kunnen komen. Melania steunt vrouwelijk ondernemerschap. De vrouwen, hoe arm ook, hebben zelf ideeën over hoe ze eigen geld kunnen gaan verdienen. Melania steunt hen met een klein startkapitaal”. Marleen is al aan het trainen voor de bergwandeltocht en wandelt geregeld door de duinen om de ‘klimspieren’ te trainen. “Ik hoop binnenkort met bergschoenen en gevulde rugtas te gaan lopen. Ook willen we gezamenlijk trainen met alle mensen die mee zullen gaan”. Enige bergervaring is voor de tocht wel gewenst, aangezien er in totaal 170 kilometer wordt afgelegd, met op sommige dagen hoogteverschillen van wel 1000 meter. Marleen vertelt: “Eigenlijk hadden we in januari een fietstocht in het zuiden van India willen houden om daar projecten te bezoeken, maar corona gooide roet in het eten. Als alternatief hebben we voor de Tour du Mont Blanc gekozen. Deze trail staat bekend als pittig. Door de pieken en dalen te ervaren tijdens de tocht voel ik mij nog meer verbonden met de sterke Melania-vrouwen”. Marleen vervolgt: “We zijn vaak vooral met onszelf bezig, maar de wereld is zoveel groter. We kunnen elkaar helpen, elk zetje dat je geeft is een zetje. Bovendien zijn de vrouwen die we helpen niet zielig, in tegendeel. Het zijn vaak juist heel sterke vrouwen, het ontbreekt ze echter aan de financiële middelen. Daar kunnen wij iets betekenen. We kunnen tegelijkertijd weer heel veel leren van hun veerkracht en doorzettingsvermogen om door te blijven gaan, ook als het moeilijk is.” Ondanks dat Melania zich specifiek richt op vrouwen, zijn mannen ook zeer welkom en bevinden zich onder de 35 vrijwilligers ook mannen. De stichting staat voor inclusiviteit waarbij iedereen welkom is. Het doel met de sponsor-bergwandeltocht is om in 10 dagen, 10.000 euro op te halen door 100 mijl te lopen met minstens 10 deelnemers. Er zijn nog plekken beschikbaar voor wie graag mee wil lopen. Is het iets voor u of wilt u de bergwandeltocht sponsoren? Beide is mogelijk, kijk op www.melania.nl voor meer informatie.


https://www.grootrijswijk.nl/nieuws/algemeen/240802/melania-op-weg-naar-de-mont-blanc

DSCF3943.jpg

Koffie drinken?

Ben jij ook op zoek naar iemand die een vlotte tekst, artikel of advertorial voor je kan schrijven? Neem dan contact met mij op. Onder het genot van een virtuele kop koffie leren we elkaar kennen en bespreken we de mogelijkheden.

"Juno Schrijft kan als tekstschrijver en verslaggever op tekstueel gebied veel voor je betekenen. Een mooi verpakte reclame? Laat mij een advertorial voor je schrijven"
 
  • Instagram
  • Black LinkedIn Icon
bottom of page