top of page

Joshua Tree en Bakersfield

Joshua Tree was GEWELDIG. Wow, wat een mooi natuurgebied, niet te vergelijken met welke plek dan ook. Weer heel anders dan alle mooie plekken die we tot nu toe al hebben gezien. Joshua Tree is een park dat je niet snel vergeet. We hebben er van begin tot eind van genoten (en dat is best een stuk). Overal waar je kijkt is het mooi, uniek en fotowaardig. Er zijn enorme rotspartijen waarvan je je blijft afvragen waar ze vandaan gekomen zijn. En natuurlijk de Joshua tree, een boom die alleen daar groeit. Daar hebben we er tientallen, misschien wel honderden van gezien. Leuke boom. Het is lastig uit te leggen hoe mooi Joshua Tree was, de foto’s spreken voor zich.

Campingstress en winderigheid

We hadden ingezet op een camping waar het ‘first come, first serve’ was, maar aangezien we aan de verkeerde kant het park in kwamen (je moet mij ook niet laten navigeren, ik kan het niet vaak genoeg zeggen) moesten we een uur langer rijden dan berekend waardoor we tamelijk laat (na vijven) op de camping aankwamen. Met bezwete handjes reden we rondjes en uiteindelijk vonden we godzijdank een plek die groot genoeg was voor onze joekelige camper. Het was een prachtige camping, zonder voorzieningen, volledig in de natuur. De kinderen beklommen gelijk de enorme rotsen die overal om ons heen lagen en er was wederom een picknicktafel waar we ’s avonds gegeten hebben terwijl de salamanders en grond eekhoorns om ons heen bewogen. De zonsondergang was prachtig, maar de sterrenhemel nog veel mooier. Zoveel sterren, zoveel maanlicht, adembenemend. Oh ja en er was iemand die midden in de nacht met een zaklamp op z’n hoofd één van de rotspartijen ging beklimmen. Heel bijzonder, maar echt gebeurd.

De nacht in Joshua Tree was roerig. Een stevige storm kwam op waardoor we nogal hebben liggen schudden in onze bedjes. Desalniettemin slaapt het in de natuur altijd lekker.

De ranger die de volgende ochtend langskwam voor de financiën vertelde dat de storm de komende dag en nacht nog steviger zou worden dus dat we nog enigszins geluk hadden gehad.


Dat de wind steviger werd bleek wel toen we naar onze volgende bestemming reden, Bakersfield. Het uitzicht en landschap waren fantastisch; wijds, mooie bergpartijen, lange wegen zoals je dat alleen in Amerika ziet, maar we hebben het stuk naar Bakersfield grotendeels met zweet in de handjes gereden omdat de wind zó stevig was en wij met onze omvang zoveel wind vangen, dat het echt opletten geblazen was.


Bakersfield

Eenmaal in Bakersfield reden we naar het River Run RV park. Een prima park met een prima zwembad. De kinderen stonden al in hun zwemkleding klaar om te gaan zwemmen terwijl de motor van de camper nog draaide, dus we zijn eerst maar een plonsje gaan nemen. Nou ja, ik zeg heel stoer ‘we’, maar ik heb in badpak op een stoel in de zon gezeten terwijl Bas en de kinderen in ijskoud water gezwommen hebben. Het is belangrijk om altijd een droog iemand mee te hebben die de handdoeken aan kan geven, dat vergeten mensen wel eens.


Sequoia National park

Het plan was om na een nacht in Bakersfield door te rijden naar Sequoia National Park en daar twee nachten te blijven, maar toen we de temperaturen voor die omgeving bekeken veranderden onze plannen al gauw. De dagen dat we er zouden zijn, zou het zo’n -4 graden overdag en -11 in de nacht zijn. We zijn op vakantie in California, er zit geen -4 kleding in de koffer. Bovendien is -11 buiten nog steeds een graad of -6 in de camper. Als Sequoia nu echt hét hoogtepunt van de reis zou zijn, dan zouden we dat ervoor over gehad hebben, maar dat is niet het geval. Dat is Yosemite National Park. Na kort overleg besloten we daarom de plannen om te gooien. We hadden er nog geen camping gereserveerd en dat kwam in dit geval goed uit.

We boekten een nacht bij in het River Run RV park waardoor we onverwachts een dagje konden relaxen, meer zwemmen en een beetje uitrusten. Ook zijn we nog even langs een campingwinkel gereden voor een nieuw slangetje zodat we weer warm water kunnen gebruiken. Warm water is toch fijn hoor, oh oh. En we hebben voor de volgende nacht een camping geboekt wat dichter bij Yosemite. Ook weer leuk, we hebben er zin in!

De kinderen vonden het ook fantastisch in Joshua Tree

Het was een goede dag voor een oranje jurk

Je voelt je heel klein in dit immense natuurgebied.

Gekke wolk

Diner in de natuur

Stenen zoeken is een serieuze bezigheid

Joe, we zijn er - weliswaar aan de verkeerde kant..

Officieel was onze camper te groot voor deze camping, maar gelukkig hebben we er geen last mee gehad. En kijk nou hoe mooi hij uitkomt met de zonsondergang?

Ontbijten in Joshua Tree National Park

Een ontbijt met een goed uitzicht. (Eigenlijk poseert Bas hier heel trots met onze voorraad cornflakes).

Het uitzicht vanuit bed bij het wakker worden.

Lekker zwemmen in Bakersfield

Ze staan er niet op, maar we kwamen een record aantal Nederlanders tegen in Bakersfield. Wel 4!


DSCF3943.jpg

Koffie drinken?

Ben jij ook op zoek naar iemand die een vlotte tekst, artikel of advertorial voor je kan schrijven? Neem dan contact met mij op. Onder het genot van een virtuele kop koffie leren we elkaar kennen en bespreken we de mogelijkheden.

"Juno Schrijft kan als tekstschrijver en verslaggever op tekstueel gebied veel voor je betekenen. Een mooi verpakte reclame? Laat mij een advertorial voor je schrijven"
 
  • Instagram
  • Black LinkedIn Icon
bottom of page