top of page

Horeca-ervaring bij Pomp41

Biltsche Courant, 9 december 2021


DE BILT - Het is een regenachtige dinsdagmorgen als ik naar restaurant Pomp41 in De Bilt rijd. Ik heb afgesproken met Piet Kastelein en zijn partner Mireille Drijver, uitbaters van het gezellige restaurant op een historische plek. Zij gaan mij vandaag alles vertellen over hoe het is om een restaurant te runnen en wat er zoal bij komt kijken.

Door Leonie Kapiteyn

Piet en Mireille maken de dag direct een stuk zonniger met hun enthousiasme en bevlogenheid voor het horecavak. Sinds ongeveer een jaar staan zij aan het roer van restaurant Pomp41, dat haar naam dankt aan de voormalige water- en benzinepomp die op het plein in het oude centrum van De Bilt was gevestigd. Mensen komen er graag lunchen, dineren en borrelen. “Dit is een plek waar mensen samenkomen. We proberen altijd creatief om te gaan met wat we de mensen kunnen bieden, helaas zijn we door corona beperkt” vertelt Piet Kastelein. “Omdat we tijdens de lockdown het restaurant lang dicht moesten houden, hebben we ‘Pomp41 To Go’ in het leven geroepen waarbij mensen kunnen kiezen uit een uitgebreid menu voor thuis. Met de feestdagen verkopen we dinerboxen, zo hebben we straks met kerst bijvoorbeeld een kerstdinerbox. Op die manier laten we mensen genieten van onze lekkere gerechten en hopen wij de crisis te overleven”. Het is de creativiteit en het blijven zoeken naar manieren om connectie te maken met de gasten die wat Piet betreft het vak interessant en leuk houden. “Je merkt dat de mensen nu op een heel andere manier gebruik maken van horeca dan bijvoorbeeld 20 jaar geleden. Toen ging men vaak een hele avond uitgebreid tafelen met een gezelschap en zo’n gezelschap bleef dan vaak tot sluitingstijd zitten. Nu merken we dat mensen minder tijd hebben en geen lange avonden meer tafelen. Het is allemaal wat vluchtiger geworden en de behoeftes zijn anders. We proberen altijd te blijven zoeken naar wat mensen willen en daar op in te spelen. Zo hebben we bijvoorbeeld exotischere gerechten op de menukaart staan, zoals Poké Bowls. Die zijn populair. We hebben ook veel vis- en vegetarische opties en low-carb gerechten, dat past bij deze tijd”. Mireille bevestigt dat het horecavak in de afgelopen 25 jaar flink veranderd is. “Toen ik 19 jaar oud was begon ik met werken in de horeca. Het was toen echt een vak en er was veel aandacht voor wijn-spijs combinaties. Tegenwoordig lijkt het soms meer een branche voor bijbaantjes. Dat is jammer, want er gaat veel kennis en kunde verloren. In de beginjaren hadden we bijvoorbeeld ook veel te maken met etiquette, tegenwoordig is dat er nagenoeg niet meer. Ondanks alle veranderingen is er geen enkel ander vak dat ik liever zou uitoefenen. Ik hou echt van de horeca” aldus Mireille die naast de bediening, op drukke dagen ook helpt in de keuken.

Ondanks dat het een rustige ochtend is waarbij het weer niet meewerkt, leer ik over het indekken van tafels, het belang van het creëren van een gezellige sfeer en kom ik erachter dat chef-kok Simon Verhoeven heerlijk kan koken. Voorlopig is Pomp41 elke dag van 11:00 tot 17:00 uur geopend en kan tot 19.00 uur take-away besteld worden.


https://www.biltschecourant.nl/nieuws/ondernemend/775540/horeca-ervaring-bij-pomp41
DSCF3943.jpg

Koffie drinken?

Ben jij ook op zoek naar iemand die een vlotte tekst, artikel of advertorial voor je kan schrijven? Neem dan contact met mij op. Onder het genot van een virtuele kop koffie leren we elkaar kennen en bespreken we de mogelijkheden.

"Juno Schrijft kan als tekstschrijver en verslaggever op tekstueel gebied veel voor je betekenen. Een mooi verpakte reclame? Laat mij een advertorial voor je schrijven"
 
  • Instagram
  • Black LinkedIn Icon
bottom of page