top of page

"Het is veel leuker dan vooraf gedacht"

Verschenen in de bijlage 'Vakvrouwen' van de Biltsche Courant d.d. 16 februari 2022 en in De Nieuwbode van Zeist d.d. 16 februari 2022


BILTHOVEN Janine Veldhoven groeit op boven de interieurzaak van haar vader aan de Van Dijcklaan in Bilthoven. Op de verdieping boven hen wonen haar opa en oma die ook meewerken in de zaak. Als telg van een familiebedrijf groeit ze op tussen de stalenbakken, een carrière in het familiebedrijf ambieert ze zelf echter niet. Na het VWO kiest ze voor de Hogere Hotelschool en behaalt hierna haar doctoraal in Bedrijfskunde om haar ambities in het bedrijfsleven waar te gaan maken.


“Ik zag hoeveel uren per week mijn vader kwijt was aan de zaak. Hij miste daardoor veel van het gezinsleven, dat wilde ik zelf beslist niet” vertelt Janine Veldhoven. Na haar studie Bedrijfskunde gaat ze aan de slag als organisatieadviseur en werkt bij diverse bedrijven. In 2007 vertelt haar vader dat hij nadenkt over zijn pensioen en zich afvraagt hoe het daarna met de zaak moet. Besloten wordt dat Janine een jaar lang mee zal draaien in de zaak om te kijken hoe het gereorganiseerd en toekomstbestendig gemaakt kan worden. Ze komt er in die tijd achter dat ze het werken in het familiebedrijf eigenlijk veel leuker vindt dan ze had gedacht. In 2010 neemt Janine samen met haar zus het bedrijf van hun vader over. “Ik had dan wel geen vakopleiding, maar ik kwam erachter dat ik eigenlijk al best veel wist. Als klein meisje keek ik al mee met mijn opa in de werkplaats en in mijn vrije uren hielp ik altijd mee in de zaak. Ik heb door de jaren heen veel gezien en gehoord en daarmee onbewust veel kennis opgedaan”. In verband met gezondheidsredenen stapt Janine haar zus in 2015 uit de zaak en sindsdien staat Janine alleen aan het roer van Veldhoven Interieurs. “Ik heb een heel gaaf team van ontwerpers en vakmensen om mij heen en we hebben korte lijnen waardoor er snel beslissingen genomen kunnen worden. Het is fantastisch om zelf aan de knoppen te mogen draaien en niet langer alleen advies uit te brengen. Uiteindelijk heb ik van adviseren evengoed mijn vak gemaakt, alleen nu adviseer ik mensen over hun interieur” vertelt de energieke onderneemster. “De toegevoegde waarde van Veldhoven Interieurs is dat we in het hele proces service kunnen verlenen. We realiseren alles zelf, van vloeren, tot raambekleding, tot meubels en verlichting. Ook bij verbouwen of verhuizen kunnen we putten uit een royaal netwerk”.


Inmiddels bestaat het familiebedrijf ruim 100 jaar, maar wat Janine betreft is er geen enkele verwachting naar haar kinderen toe om het bedrijf in de toekomst over te nemen. “Ze moeten vooral doen waar zij zelf gelukkig van worden. Het staat ze helemaal vrij om eigen keuzes te maken”.


Kijk voor meer informatie of persoonlijk advies op www.veldhoveninterieurs.nl.


https://www.biltschecourant.nl/lokaal/zakelijk/791630/-het-is-veel-leuker-dan-vooraf-gedacht-

https://www.denieuwsbode.nl/nieuws/ondernemend/792010/-het-is-veel-leuker-dan-ik-vooraf-dacht-

DSCF3943.jpg

Koffie drinken?

Ben jij ook op zoek naar iemand die een vlotte tekst, artikel of advertorial voor je kan schrijven? Neem dan contact met mij op. Onder het genot van een virtuele kop koffie leren we elkaar kennen en bespreken we de mogelijkheden.

"Juno Schrijft kan als tekstschrijver en verslaggever op tekstueel gebied veel voor je betekenen. Een mooi verpakte reclame? Laat mij een advertorial voor je schrijven"
 
  • Instagram
  • Black LinkedIn Icon
bottom of page