top of page

Cultureel café geopend in Lichtruim

Biltsche Courant, 6 juli 2021

Met het versoepelen van de coronamaatregelen staan culturele organisaties en verenigingen in De Bilt te trappelen om nieuwe plannen te smeden en mooie programma’s te presenteren voor het komende seizoen. Een uitgelezen moment om bij elkaar te komen. Daarom lanceerden KunstenHuis De Bilt-Zeist en RegioCultuurCentrum Idea een nieuw idee voor het culturele veld in De Bilt: Het Cultureel Café.


De Bilt- Mensen die actief zijn in de culturele sector in De Bilt werden op vrijdag 2 juli uitgenodigd in theater Het Lichtruim in Bilthoven om in een laagdrempelige setting met elkaar te brainstormen over welke behoeftes er zijn op cultureel gebied en waar men met elkaar tot mooie initiatieven kan komen. “Met het Cultureel Café willen we de culturele sector bij elkaar brengen en van hen horen waar behoefte aan is. Vervolgens willen we kijken wat we in samenwerking met elkaar kunnen uitvoeren” aldus Ruut te Velthuis, werkzaam als Hoofd Muziek bij Kunstenhuis De Bilt-Zeist en één van de initiatiefnemers van het Cultureel Café. “Veel verenigingen hebben het lastig gehad tijdens de coronatijd, anderen ook weer niet. Bij sommige koren is een groot deel van de leden vertrokken, terwijl er misschien ook weer nieuwe koren opgericht zijn. Dat geldt ook voor de podiumkunsten en beeldende kunsten; wat heeft zich afgespeeld tijdens de coronacrisis? Wellicht is er coronakunst gemaakt. We zijn ook benieuwd naar persoonlijke ervaringen. We hopen middels de brainstormsessie in het Cultureel Café de participatie op gang te brengen”. Namens de gemeente De Bilt was wethouder Dolf Smolenaers aanwezig om het Cultureel Café te openen. De presentatie was in handen van Bas van Gerwen. Naast het brainstormen met elkaar en het zoeken naar verbinding tussen de diverse verenigingen en culturele organisaties, was er ook ruimte voor de presentatie van het Cultuurakkoord welke nog volop in ontwikkeling is. “Met het ‘Cultuurakkoord in wording’ hopen we kunstlessen op scholen te borgen. In overleg met de vele verschillende scholen in De Bilt en omgeving kijken we waar er vraag is naar bijvoorbeeld danslessen, muzieklessen, theaterlessen of anderszins en waar wij als Kunstenhuis De Bilt-Zeist en Idea in kunnen voorzien. Er zijn ook scholen die op dat gebied geen hulp nodig hebben. Dat is ook prima uiteraard” aldus Ruut. Uit dat initiatief ontstond ook het idee om iets leuks voor basisschoolkinderen te maken. “De afgelopen tijd hebben ze veel school- en muzieklessen moeten missen, daarom wilden we ze iets aanbieden om in de vakantie mee aan de slag te kunnen gaan en zodoende spelenderwijs in aanraking te komen met onder anderen taal, muziek en dans”. Het Kunst Doe Boek werd tijdens het Cultureel Café met trots gepresenteerd. Komende week zullen alle kinderen op de 88 basisscholen in de gemeentes Bunnik, Soest, De Bilt en Zeist en de plaats Driebergen een Kunst Doe Boek ontvangen zodat ze zich deze vakantie niet hoeven te vervelen.


https://www.biltschecourant.nl/nieuws/algemeen/704550/cultureel-cafe-geopend-in-lichtruimDSCF3943.jpg

Koffie drinken?

Ben jij ook op zoek naar iemand die een vlotte tekst, artikel of advertorial voor je kan schrijven? Neem dan contact met mij op. Onder het genot van een virtuele kop koffie leren we elkaar kennen en bespreken we de mogelijkheden.

"Juno Schrijft kan als tekstschrijver en verslaggever op tekstueel gebied veel voor je betekenen. Een mooi verpakte reclame? Laat mij een advertorial voor je schrijven"
 
  • Instagram
  • Black LinkedIn Icon
bottom of page