top of page

Conceptstore BienB bestaat 5 jaar

‘We zijn trots dat we deze mijlpaal mogen halen’


BILTHOVEN Als de jonge, ambitieuze Babine Kleykamp in 2016 haar conceptstore BienB opent in winkelcentrum De Kwinkelier in Bilthoven, is dat een grote droom die uitkomt. De winkel had eigenlijk ‘Bien’ moeten heten, een veelgebruikte afkorting voor Babine, maar bij de inschrijving bij de Kamer van Koophandel bleek die winkelnaam al te bestaan. BienB werd ter plekke bedacht, en de rest is geschiedenis. De conceptstore maakte een vliegende start en Babine werd genomineerd als starter van het jaar in Bilthoven/De Bilt.


Door Leonie Kapiteyn


HET NIEUWE WINKELEN

BienB vestigde zich als één van de eerste winkels in het vernieuwde deel van De Kwinkelier. Inmiddels is de conceptstore uitgegroeid tot een begrip in Bilthoven. De winkel kenmerkt zich door de diversiteit aan originele merken en lifestyle producten. Het gaat in deze conceptstore vooral om de beleving. BienB is een winkel waar je samenkomt, kunt genieten en op je gemak een keuze kunt maken. Je kunt je er laten verrassen en inspireren. BienB voldoet daarmee helemaal aan de wensen van het nieuwe winkelen.


DUURZAAM

De winkel is tegenwoordig in de vakkundige handen van Ricky Buitendijk, de moeder van Babine sinds die besloot weer te gaan studeren (inmiddels is ze succesvol afgestudeerd). Ricky is altijd op zoek naar vernieuwende producten en opkomende merken. Bij alle producten die zij verkoopt is er aandacht voor de oorsprong, de makers en de uitvoering. Een groot deel van de artikelen in de winkel heeft een vegan achtergrond of is van gerecycled materiaal gemaakt. Daarbij wordt veelal de voorkeur gegeven aan producten die afkomstig zijn uit Europa en dan het liefst uit Nederland. Zo zijn er bijvoorbeeld geitenwollen sokken te koop die zijn gemaakt van de wol van Texelse schapen. Maar je vindt er ook de mooie producten van WIJCK., een merk dat is ontwikkeld door een bedrijf uit Amsterdam en dat prachtige posters, ansichtkaarten en tassen maakt. “Ik vind het ook belangrijk om nieuwe ontwerpers een podium te geven in de winkel” aldus Ricky. “Zo was BienB bijvoorbeeld de eerste winkel waar de inmiddels razend populaire Pockies (heren boxershorts met aan beide kanten een handig steekzakje, red.) werden verkocht”.


LIFESTYLE

Bij BienB vind je een grote diversiteit aan lifestyle producten. Nu de klok binnenkort een uur terug gaat en de donkere dagen weer in aantocht zijn, is dit een uitstekend moment om het huis gezellig te maken. Bijvoorbeeld met mooie kaarsen, een paar nieuwe kussens op de bank met bijpassend kleed of fijne geurstokjes om ook een lekkere geur in huis te creëeren. BienB heeft het allemaal. Maar ook voor een origineel meubelstuk, een mooie afbeelding voor aan de muur of bijzondere accessoires om het huis nét dat extra’s te geven ben je bij BienB aan het juiste adres. Naast de Lifestyle producten voor in huis, zijn er ook mooie producten om jezélf wat extra’s te geven. Zo verkoopt BienB bijvoorbeeld sieraden van Muja Juma en A Beautiful story, maar ook zonnebrillen en handgemaakte sjaals. Ook voor een origineel cadeau of een lief kraamcadeautje slaag je bij BienB gegarandeerd. Zo zijn bijvoorbeeld de super zachte knuffeltjes van Happy Horse er in alle kleuren en maten te vinden, een echte musthave voor elke kleine nieuweling.


WIE JARIG IS TRAKTEERT

Inmiddels viert de conceptstore morgen, donderdag 7 oktober, alweer haar vijfjarig jubileum. “Dat we ondanks corona en de opstartproblemen van de Kwinkelier deze mooie winkel hebben weten neer te zetten en deze mijlpaal hebben mogen halen, daar zijn we enorm trots op” aldus eigenaresse Ricky Buitendijk. Het jubileum zal dan ook niet onopgemerkt voorbij gaan. Klanten ontvangen deze week bij elke aankoop - ongeacht het aankoopbedrag - een handlotion van The Giftlabel t.w.v. €12,95 cadeau. Op dé dag van het jubileum, donderdag 7 oktober, ontvangen klanten bij elke aankoop ook nog eens een ansichtkaart van WIJCK. cadeau. Als kers op de taart zal donderdag een tent voor de winkel komen te staan waar tussen 16:00 en 18:00 uur van een hapje en een drankje genoten kan worden. Een ieder die wil komen proosten op dit jubileum van BienB is van harte uitgenodigd om op 7 oktober tussen 16:00 en 18:00 uur het glas te heffen om deze mooie mijlpaal met elkaar te vieren.


MEER WETEN

Wilt u meer weten over BienB en de producten die er zoal te koop zijn? Kijk dan eens op www.bienb.nl voor meer informatie. De winkel is geopend van maandag tot en met zaterdag, tussen 10:00 uur en 18:00 uur (maandag va. 13:00 uur). BienB hoopt u binnenkort te mogen verwelkomen!


https://www.biltschecourant.nl/lokaal/zakelijk/758201/conceptstore-bienb-bestaat-vijf-jaar

DSCF3943.jpg

Koffie drinken?

Ben jij ook op zoek naar iemand die een vlotte tekst, artikel of advertorial voor je kan schrijven? Neem dan contact met mij op. Onder het genot van een virtuele kop koffie leren we elkaar kennen en bespreken we de mogelijkheden.

"Juno Schrijft kan als tekstschrijver en verslaggever op tekstueel gebied veel voor je betekenen. Een mooi verpakte reclame? Laat mij een advertorial voor je schrijven"
 
  • Instagram
  • Black LinkedIn Icon
bottom of page