top of page

Chocolademelkloop weer van start


DE BILT - Op zondag 28 november is het weer zover, dan vindt op landgoed Beerschoten in De Bilt de 17de editie van de Chocolademelkloop plaats. Een loop waar naast de ervaren lopers ook veel gezinnen aan meedoen, zowel uit De Bilt en omstreken als ver daarbuiten. Zoals altijd vindt het evenement plaats op de laatste zondag van november en staat bij de finish voor elke deelnemer een beker warme chocolademelk klaar. Door: Leonie Kapiteyn

De oorsprong van de Chocolademelkloop gaat al 18 jaar terug. Saskia Fonteijne organiseerde destijds een aansluitende 5km loop na een hardloopclicnic. Ze had voor alle deelnemers chocolademelk meegebracht omdat het zo koud was. Dat werd zó goed ontvangen, dat het een jaar later weer zo georganiseerd werd en vanaf dat moment werd het een jaarlijkse traditie en is het een loop geworden waar nu jaarlijks zo’n 1500 mensen aan deelnemen. Saskia is nu één van de vijf personen die het evenement jaarlijks organiseert. “De organisatoren hebben grotendeels een achtergrond in de gezondheidszorg of het onderwijs. Wij zien het belang van beweging bij mensen en vooral ook bij kinderen. Het doel van de Chocolademelkloop is dan ook om het samen buiten bewegen te stimuleren en met elkaar lekker actief bezig te zijn en te genieten” aldus Saskia Fonteijne. START Aan de Holle Bilt zal om 11:00 uur het startschot klinken voor alle deelnemers van de 1 km. Vervolgens zullen om 11:20 uur de deelnemers van de 2.3 km aan de start verschijnen en om 11:45 uur beginnen zowel de deelnemers van de 5 km als de 10 km aan de loop door het natuurgebied. Het belooft weer een mooi evenement te worden waarbij traditiegetrouw ook een aantal Pieten aanwezig zullen zijn. PARKEREN Parkeren is dit jaar iets anders dan voorgaande jaren. Auto’s kunnen geparkeerd worden op het ter beschikking gestelde terrein van Sweco. Dit parkeerterrein is zo’n anderhalve kilometer gelegen van het landgoed, wat neerkomt op een wandeling van een minuut of 15 á 20. Een goede warming-up voor de Chocolademelkloop zou je kunnen zeggen. Een ieder die in De Bilt of omgeving woont wordt echter geadviseerd om niet met de auto te komen, maar bijvoorbeeld met de fiets. Die mogen geparkeerd worden op de daarvoor aangegeven plekken en niet tegen bomen gezet worden. VERLOTING Een traditie van de Chocolademelkloop is de verloting nadat iedereen gefinisht is. De verloting zal beginnen om 13:00 uur. Je startnummer wordt hierbij je geluksnummer. “De lokale middenstand sponsort zoals altijd de prijzen die gewonnen kunnen worden. Dit jaar zijn er onder andere een boodschappenpakket, een telefoon en een taart te verdelen. Ook wordt de 300 liter chocolademelk die we die dag uitdelen gesponsord door de Ekoplaza uit Bilthoven” vertelt Saskia. Het maximale aantal lopers dat zich kan aansluiten bij de loop is 1500. “Hiermee hopen we de sfeer goed te houden en blijft het aantal mensen overzichtelijk” vertelt Saskia “We hebben zo’n 100 vrijwilligers die ons helpen dit evenement mogelijk te maken. Dankzij hen en de sponsoren kunnen we de kosten voor het meedoen laag houden en hopen we dat het voor iedereen toegankelijk is”. Voor inschrijving en meer informatie over de Chocolademelkloop, kijk op www.chocolademelkloop.nl.


https://www.biltschecourant.nl/lokaal/activiteiten/762505/chocolademelkloop-weer-van-start

DSCF3943.jpg

Koffie drinken?

Ben jij ook op zoek naar iemand die een vlotte tekst, artikel of advertorial voor je kan schrijven? Neem dan contact met mij op. Onder het genot van een virtuele kop koffie leren we elkaar kennen en bespreken we de mogelijkheden.

"Juno Schrijft kan als tekstschrijver en verslaggever op tekstueel gebied veel voor je betekenen. Een mooi verpakte reclame? Laat mij een advertorial voor je schrijven"
 
  • Instagram
  • Black LinkedIn Icon
bottom of page